Stadswandelingen Eetbaar onkruid met historische saus

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De komende maanden begeleiden Geert Van Damme en Hilde Vansteenvoort weer stadswandelingen door de Leuvense binnenstad met als thema ‘Eetbaar onkruid met historische saus’.

Geert van Damme is een notoire plantenkenner en experimenteert graag in de keuken met eetbare planten en kruiden die hij tegenkomt op zijn wandelingen door de stad. Hilde Vansteenvoort is een gediplomeerde stadsgids en duikt ook al eens graag in de keuken.

Deze stadswandelingen zijn een evenwichtige mix van een zoektocht naar eetbare planten en historische weetjes. De deelnemers zijn enthousiast over het luchtige concept dat nooit belerend is. Getuige hiervan zijn de vele lovende reacties van de deelnemers van vorig jaar.

Voor de komende maanden werden vier verschillende routes uitgestippeld: in de buurt van de Naamsepoort, rondom de Dijle, de Brusselsepoort en de Vaartkom. Die routes gaan langs groene oases, historische gebouwen, parkjes en onbekende doorsteekjes.

Onderweg wordt haltgehouden voor een hapje en een drankje van eigen huis. De deelnemers ontvangen ook een receptenboekje zodat ze thuis dadelijk aan de slag kunnen.

De wandelingen worden georganiseerd op vrijdagen, zaterdagen en zondagen 25/5, 8/6, 16/6, 5/7, 26/7, 23/8 en 22/9. Inschrijven kan via info@eetbaaronkruidmethistorischesaus.be.

Elke rondleiding wordt ook aangekondigd op Facebook: ‘Eetbaar onkruid met historische saus’. De startplaats is altijd anders.

De deelnameprijs is 15 euro pp, inbegrepen zijn een hapje, drankje en receptenboekje.

Verenigingen, groepen en scholen kunnen ook voor een andere datum een rondleiding reserveren.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans