Stadsbrouwerij Aarschot zoekt hobbybrouwers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Aarschotse stadsbrouwerij zal dit jaar regelmatig een zondagse biernamiddag organiseren in ’t Bruine Café. Tijdens deze biernamiddagen stelt de brouwerij haar eigen bieren voor en kan er natuurlijk geproefd worden. Aangezien er ook interesse is van andere hobbybrouwers, roept de stadsbrouwerij hen op om mee te doen.

Stadsbrouwerij Aarschot

’t Bruine Café is al jaren het centrum van de Vlaams-Brabantse streekbieren. Met een ruim en wisselend assortiment weet ’t Bruine Café vele bierliefhebbers te bekoren. De bijhorende Aarschotse stadsbrouwerij produceert vier eigen bieren en enkele gelegenheidsbieren. Schepen van Cultuur en Toerisme Steven Omblets: “Voor de werking van de stadsbrouwerij kunnen we al jaren rekenen op de medewerking van Bier- en Wijngilde ’t Alternatief. We merken echter dat er ook interesse is van andere hobbybrouwers en bierliefhebbers. Daarom willen we geïnteresseerde hobbybrouwers de mogelijkheid bieden hun bieren voor te stellen op zondagse biernamiddagen.” De stadsbrouwerij zal van deze gelegenheid gebruikmaken om haar eigen proefbrouwsels aan een breed publiek voor te stellen.

Zondagse biernamiddagen

Tijdens de eerste biernamiddag op zondag 4 maart van 14 tot 18 uur in ’t Bruine Café stelt de stadsbrouwerij haar nieuwe Duc voor. Enkele aanpassingen aan het recept maken dat dit bier nog dichter aanleunt bij het type Dubbel Abdijbier. Tijdens de biernamiddag op 4 maart kan je de nieuwe Aarenberger proeven. Het bier werd speciaal gebrouwen door en voor de mensen van Ourodenberg. In april zal de zondagse biernamiddag in het teken staan van de biermaand. De Aarschotse Bruine Grand Cru staat dan centraal.

Hobbybrouwers gezocht!

Ben je een hobbybrouwer en wil je je bier graag aan de bierliefhebbers voorstellen tijdens de biernamiddagen? Neem dan contact op met Toerisme Aarschot op het nummer 016 56 97 05 of stuur een mail naar aarschotsebruine@aarschot.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans