Stad zorgt voor hondenloopzone in Dijlemeander

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op vraag van enkele inwoners van Wijgmaal zal het stadsbestuur een hondenloopzone in de Dijlemeander inrichten. “De inwoners van Wijgmaal met een hond gaan vaak in dat mooie gebied wandelen”, zegt schepen van Dierenwelzijn Mohamed Ridouani. “De groendienst zal nu een stuk van 16 are als afgesloten hondenloopzone uitrusten.”

In de publieke ruimte moeten honden om veiligheidsredenen steeds aan de leiband, behalve in de hondenloopzones. “Daar mogen ze vrij spelen, rennen en ravotten”, zegt Ridouani. “Veel mensen met honden wonen in appartementen of huizen met een kleine tuin. Een hondenloopzone in de buurt, waar de dieren vrijuit kunnen bewegen, is dan welkom.”

Ook in Wilsele-Putkapel, aan de Jan-Baptist Vanderelststraat en de Kwadenhoekstraat, is de stad bezig om een nieuwe hondenloopzone te openen. Andere hondenloopzones van de stad Leuven vind je in De Bruul, het Kolveniershof, de Tiensevest, Prins-Regentlaan, Park Michotte, de Diestesteenweg tegenover het politiekantoor, Park Belle Vue, Genadedal, Van Ostaijenpark en het Rietensplein. In Heverlee-Bos is er één van de grootste losloopzones van Vlaanderen te vinden, aan De Jacht.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans