Stad Leuven opent rouwregister voor Marcella Schollaert

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leuven verliest opnieuw een monument. Gisteren overleed Marcella Schollaert, de helft van ’s lands bekendste tweeling. Marcella werd 95. Ze is nu weer herenigd met haar identieke tweelingzus Jeanne. Zij stierf twee en een halve maand geleden. Het stadsbestuur wenst via deze weg zijn medeleven te betuigen aan de familieleden en vrienden van Marcella. Er wordt ook een rouwregister geopend.

Jeanne en Marcella Schollaert werden in Leuven en ver daarbuiten bekend door het programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, waarin ze geregeld commentaar gaven op de actualiteit. De onafscheidelijke tweelingzussen groeiden daarna uit tot ambassadeurs van Leuven.

Rouwregister

Inwoners kunnen vanaf morgen, 5 februari, tot en met vrijdag hun herinneringen aan Marcella Schollaert nalaten in een rouwregister in het stadskantoor. Het register kan ondertekend worden tijdens de openingsuren: dinsdag 5 februari van 9 tot 12.30 uur, woensdag 6 februari van 9 tot 16.30 uur, donderdag 7 februari van 9 tot 20 uur en vrijdag 8 februari van 9 tot 12.30 uur.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans