Stad Leuven opent rouwregister naar aanleiding van overlijden Jeanne Schollaert

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven verliest een monument. Jeanne Schollaert, de helft van ’s lands bekendste tweeling, overleed in de nacht van donderdag op vrijdag aan de complicaties van een val. Jeanne werd 95. Het stadsbestuur wenst via deze weg zijn medeleven mee met te delen aan de familieleden en vrienden van Jeanne, en in het bijzonder aan haar onafscheidelijke tweelingzus Marcella. Er wordt ook een rouwregister geopend.

Jeanne (links op de foto) en Marcella Schollaert werden in Leuven en ver daarbuiten bekend door het programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, waarin ze geregeld commentaar gaven op de actualiteit. De onafscheidelijke tweelingzussen groeiden daarna uit tot ambassadeurs van Leuven.

Rouwregister

Inwoners kunnen vanaf morgen, 27 november, tot en met vrijdag hun herinneringen aan Jeanne Schollaert nalaten in een rouwregister in het stadskantoor. Het register kan ondertekend worden tijdens de openingsuren: dinsdag 27 november van 9 tot 12.30 uur, woensdag 28 november van 9 tot 16.30 uur, donderdag 29 november van 9 tot 20 uur en vrijdag 30 november van 9 tot 12.30 uur.

De uitvaart vindt plaats in intieme kring.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer