Stad Leuven en Toerisme Vlaanderen testen toegankelijke wandeling

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De stad Leuven ontwikkelt samen met Toerisme Vlaanderen een toegankelijke wandeling voor toeristen en inwoners van de stad. Om de eventuele knelpunten in kaart te brengen werd de route vandaag gescreend door een medewerker van Inter, Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid, en ervaringsdeskundigen.

“Expertisebureau INTER heeft reeds een eerste route voorgesteld die we vandaag hebben getest”, vertelt schepen van toerisme Dirk Vansina. “Er werd gekeken naar de specifieke behoeften voor rolstoelen, doven, blinden en slechtzienden.”  In het najaar zal deze wandeling helemaal op punt staan en wordt deze uitgebreid toegelicht tijdens een tweede persmoment. Ook aanpalende horeca en bezienswaardigheden zullen worden opgenomen, zodat een volwaardig bezoek aan Leuven voor iedereen mogelijk is.

“Als schepen van gelijke kansen vind ik het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in de stad, dus ook bewoners en bezoekers met een beperking”, alsdus schepen Denise Vandevoort.  “Dit past perfect in de Able-werking waarbij we de stad op alle domeinen toegankelijk willen maken.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer