Stad Leuven bedankt afvalvrijwilligers

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De stad gaat dagelijks met zo’n 57 medewerkers de strijd aan met zwerfvuil en sluikstort: chauffeurs, straatvegers, begeleiders van veegmachines, GAS-ambtenaren, … 35 afvalvrijwilligers, inwoners van Leuven die zich engageren om regelmatig zwerfvuil te ruimen, helpen hen daarbij. De stad Leuven zet hen binnenkort in de bloemetjes.

De stad Leuven kan al vele jaren rekenen op inwoners die vrijwillig zwerfvuil ruimen in een bepaalde zone op het openbaar domein, bijvoorbeeld bermen en parken. De zogenaamde afvalvrijwilligers krijgen hiervoor van de dienst stadsreiniging het nodige materiaal zoals een grijper, een fluohesje, handschoenen en transparante huisvuilzakken. Deze zakken mogen ze achterlaten aan afvalbakjes, waar ze later opgehaald worden door medewerkers van stad Leuven.

Afvalvrijwilligers zijn mensen van alle leeftijden, mannen en vrouwen, hele gezinnen of gepensioneerde opa’s en oma’s. “Ze engageren zich om regelmatig, op momenten dat het voor hen past, vrijwillig hun steentje bij te dragen in de strijd tegen zwerfvuil. Samen met de medewerkers van de stad, houden ze Leuven mee proper. Een engagement dat de stad toejuicht”, zegt Thomas Van Oppens, schepen van stadsreiniging.

De stad Leuven nodigt hen voor de eerste keer samen uit op dinsdag 12 maart om 20 uur in het stadhuis. Na een dankwoord van schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens ontvangen ze een goodiebag van de stad Leuven met ‘Het restjeskookboek’ en enkele andere leuke hebbedingetjes.

Wie zich geroepen voelt om zelf ook afvalvrijwilliger te worden kan zich steeds aanmelden via www.leuven.be/afvalvrijwilliger.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans