Sportverenigingen welkom in nieuwe sporthal De Wijnpers

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vanaf vandaag kunnen verschillende Leuvense sportverenigingen gebruikmaken van de gloednieuwe sporthal De Wijnpers in Leuven. Daardoor komt er extra ruimte ter beschikking voor de Leuvense sportverenigingen.

De stad Leuven heeft een overeenkomst om gedurende minstens negen jaar gebruik te maken van deze sporthal, die toebehoort aan de provinciale school De Wijnpers. Hiermee zet ze de eerder uitgezette lijnen verder voor het naschoolse gebruik van sportinfrastructuur. Op die wijze komt men tot een maximaal gebruik van deze gebouwen.

De stad kan de sporthal in totaal  47 weken per jaar gebruiken. Sportverenigingen kunnen er op weekdagen terecht van 18.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 8.30 tot 23.00 uur.  In totaal gaat het over 54 uren per week. Tijdens de schoolvakanties kan er ook overdag gebruikgemaakt worden van deze nieuwe infrastructuur, bijvoorbeeld voor de organisatie van sportkampen en stages.

De nieuwe sporthal bestaat uit 3 units.  Er zijn 3 volleybalvelden ingetekend,  3 basketbalvelden, 1  handbalveld, 1 zaalvoetbalveld en 4 badmintonvelden. De sportverenigingen kunnen er hun  trainingen en competities optimaal organiseren omdat de sporthal volledig uitgerust is met nieuwe sportmaterialen. Het gebruik van deze nieuwe hoogstaande kwalitatieve infrastructuur zal ongetwijfeld leiden tot goede sportprestaties op ieders niveau, zowel competitief als recreatief.

“De ingebruikname van sporthal De Wijnpers is voor de sportverenigingen een goede zaak.  Zij krijgen daardoor extra competitie- en trainingsuren. Er is immers steeds meer vraag naar uren en hiermee lossen we een belangrijk deel van deze vraag in”, aldus Erik Vanderheiden, schepen van sport.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans