Sportoase vraagt meer aandacht voor veiligheid

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Sportoase vraagt haar Leuvense bezoekers deze herfstvakantie om meer aandacht te hebben voor de veiligheidsregels die in het sportcomplex gelden. Ze doet dat via verschillende kanalen en op een informele manier.

Tijdens vakantieperiodes neemt het aantal zwemmers bij Sportoase toe, zeker in herfst- en wintermaanden wanneer op zoek wordt gegaan naar binnenactiviteiten. Een grote doelgroep zijn families, waar Sportoase in haar aanbod op inspeelt door extra activiteiten te voorzien zodat iedereen zich kan uitleven in het water en gezinnen kunnen genieten van quality time.

Deze toestroom van bezoekers brengt ook de vraag naar extra waakzaamheid met zich mee. Sportoase lanceert in haar diverse sportcentra tijdens de vakantieperiode een sensibiliseringscampagne om meer bewustwording inzake veiligheid in en rondom het water te creëren. Er wordt geen nieuwe informatie gedeeld, maar via verschillende kanalen (social media, schermen, in de kleedruimtes van het zwembad, …) verschijnt op een informele en familiale manier de vraag om de veiligheidsrichtlijnen en het interne reglement van Sportoase correct na te leven.

“Sportoase geeft te allen tijde prioriteit aan veiligheid en hygiëne. Naast de zeer strikte veiligheidsrichtlijnen die nationaal worden opgelegd, neemt Sportoase alle mogelijke maatregelen en wordt voortdurend geïnvesteerd in (veiligheids)opleidingen voor onze medewerkers. Sportoase wil er, door middel van deze campagne, bij volwassenen op aandringen om de veiligheidsrichtlijnen goed op te volgen en bij kindjes een extra oogje in het zeil te houden, gezien zij het meest kwetsbaar zijn”, zegt Michaël Schouwaerts, operationeel directeur van Sportoase.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans