Speerwerper Dries uit Wilsele breekt met 26 meter het Belgisch record papieren vliegtuigjes gooien

Ann Peeters
10 maanden geleden
door Ann Peeters

Op 30 april wordt in Bergen de allerlaatste kwalificatieronde voor Red Bull Paper Wings georganiseerd. Ondertussen zijn de finalisten die zich konden plaatsen in Louvain-La-Neuve, Gent en Leuven gekend. Donderdag ontving Sporthal De Nayer in Leuven meer dan 100 deelnemers voor de derde kwalificatieronde van Red Bull Paper Wings.

Milo Weiler

Milo Weiler uit Leuven wist zijn papieren vliegtuigje het langst in de lucht te houden (3.78 seconden), iets langer dan Emiel De Houwer uit Heverlee.

Dries Feremans uit Wilsele ving de prijs voor de langste afstand met 26 meter én hij brak daarmee het Belgische record en liet Stijn Ureel uit Mechelen met een afstand van 19.5 meter achter zich. Dries is een atleet speerwerper en wist in het verleden ook al het wereldrecord gsm-werpen scherper te stellen.

De Belgische studenten worden op 2 mei verwacht in Brussel voor de nationale finale, maar eerst is er nog een laatste kwalificatieronde in Bergen.

Milo (20 jaar) : “Het event was heel grappig. Tof intermezzo om de jeugdelijke geest terug naar boven te halen. Ik heb eerder meegedaan onder het mom: “dan heb ik het eens gedaan”. Dat ik er als winnaar zou uitkomen, dat had ik natuurlijk totaal niet verwacht. Tof!”

Dries (23 jaar) : “Ik vond het een leuk event, alles was leuk in thema : de wedstrijdleiding was piloot, de airhostesses die ons verder hielpen aan de bar en de check-in balie. Ik ben blij dat ik zo ver kon gooien. Ik had het niet verwacht. Ben met de intentie gekomen om hier te winnen, maar dat het ook effectief zou lukken, dat had ik niet verwacht.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters