Speelterrein ’t Celestijntje vernieuwd

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De stad Leuven zet volop in op de vernieuwing van zijn speelterreinen. Vandaag, op 21 november, opende speelterrein ’t Celestijntje. Tal van andere zullen de komende maanden volgen.

Speelterrein ’t Celestijntje  bevindt zich in een zijstraat van de Celestijnenlaan achter buurthuis ’t Celestijntje. Het is dus niet ver zoeken vanwaar de naam komt.  Het speelterrein kreeg er verschillende nieuwe speeltuigen bij. Kinderen kunnen zich nu uitleven op een klimtoestel, een speelcombinatie met glijbaan en een vogelnestschommel. Er werden ook enkele picknickbanken geplaatst waar jong en oud kunnen samenkomen. Op deze manier wil de stad een plaats  creëren waar  buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten in een aangenaam en informeel kader.

’t Celestijntje is slechts een van  speelterreinen die een volledige make-over krijgt. Er staan nog tal van andere terreinen op de agenda. Op 5 december zal  speelterrein Ten Wijngaard openen. Aan de volgende speelterreinen wordt op dit moment  hard gewerkt: Genadedal (in Kessel-Lo), Philipsplein (in Heverlee) en Bleydenberg (in Wilsele).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer