Speelewei in Haacht tijdens de zomervakantie

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tussen maandag 10 juli en zaterdag 19 augustus kunnen kinderen tussen drie en vijftien jaar weer hun hartje ophalen op de Speelewei. Dat is hét speelplein van de gemeente Haacht tijdens de zomervakantie. Niet zomaar een opvangdienst, maar een plaats waar kinderen spelen en plezier maken. De Speelewei-animatoren creëren een zomer vol toffe activiteiten en leuke uitstappen. De Speelewei wordt georganiseerd in de gemeentelijke basisschool ’t Haegje (Verhaegenlaan 7). Je kan inschrijven kan voor hele of halve dagen.

Infoavond voor ouders

Op dinsdag 2 mei is er een infoavond voor ouders. Je hoort er meer over de praktische werking van de Speelewei en leert er enkele monitoren kennen. Om 20.00 uur in GC Den Breughel.

Wanneer

Speelewei opent de deuren op weekdagen van maandag 10 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2017. Op vrijdag 21 juli, nationale feestdag, en dinsdag 15 augustus, O.L.V. Hemelvaart, is de speelpleinwerking gesloten. De activiteiten vinden plaats van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, maar er is opvang voorzien vanaf 7 uur ’s ochtends en tot 18 uur ’s avonds.

Drie daguitstappen

De Speelwei gaat drie keer op daguitstap. Hiervoor moet minstens twee dagen vooraf ingeschreven worden en wordt er een supplement aangerekend van 8 euro bovenop de normale dagprijs. De uitstappen vinden plaats op donderdag 20 juli, vrijdag 4 augustus en vrijdag 18 augustus. Alle kinderen gaan mee op uitstap; die dagen is er geen opvang op het speelplein.

Voor wie

Alle kinderen tussen 3 en 15 jaar zijn welkom. Ze worden ingedeeld in zeven leeftijdsgroepen en elk kind draagt een bandana in de groepskleur.

Speelewei is een inclusief speelplein, wat wil zeggen dat ook kinderen met een beperking welkom zijn. Zij nemen deel aan de gewone activiteiten, maar krijgen een aparte monitor toegewezen die zich specifiek om hen bekommert. Indien je kind hiervoor in aanmerking komt, neem dan vooraf contact op met de jeugddienst. Je kan er ook meer over lezen op de website www.haacht.be/inclusiewerking-speelewei.

Tarieven

Kinderen die in Haacht wonen betalen 7 euro per dag. Het tweede kind van hetzelfde gezin betaalt 6 euro, het derde kind 5 euro. Voor een halve dag betalen kinderen uit Haacht 4 euro. Kinderen die niet in Haacht wonen betalen 11 euro voor een volledige dag en 7 euro voor een halve dag. In de dagprijs zijn een drankje en een vieruurtje inbegrepen. De kinderen zijn verzekerd tegen ongevallen tijdens hun aanwezigheid op het speelplein.

Inschrijven

Inschrijven en betalen kan online via Grabbis. Voor kinderen die eerder al deelnamen aan één van de gemeentelijke activiteiten (Grabbelpas, sportweek of Speelewei) kan je inloggen met hun naam en geboortedatum. Andere kinderen moeten eerst hun gegevens doorgeven aan de jeugddienst. Ook aan het onthaal van het gemeentehuis kan je inschrijven; je kan er betalen met bancontact. Iedere dag kan je ook bij aankomst op het speelplein inschrijven en betalen. Voor een daguitstap moet je minstens twee dagen vooraf inschrijven.

Gezonde voeding

Speelewei zet in op actief zijn, buitenspelen en gezonde voedingsgewoonten. Daarom vragen we om als drankje water in een drinkbus mee te geven en een stuk fruit als tienuurtje. ’s Middags is er geen frisdrank, maar wel water, melk en fruitsapjes van de wereldwinkel.

Als vieruurtje wordt er steeds iets gezonds aangeboden, maar één keer per week worden de kinderen verwend met bijvoorbeeld een ijsje bij warm weer.

Meer informatie vind je ook op de website www.haacht.be/speelewei

Jeugddienst: jeugd@haacht.be of 016 26 94 32

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer