Spar Wespelaar introduceert eerste selfscan met smartphone

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In vier filialen van Spar, onderdeel van de Colruyt Group, kunnen klanten vanaf juni voor het eerst kassaloos winkelen. De boodschappen zelf scannen en betalen met de smartphone is de boodschap. De Spar in Wespelaar kreeg voorbije maandag de primeur.

In de Spar in Wespelaar is het systeem sinds maandag beschikbaar. Later in juni kan je ook op die manier eveneens betalen in de Spar-filialen in Kalken, Vielsalm en Sint-Genesius-Rode. Ook in de andere buurtwinkelketen van de Colruyt Group, Okay, zal dit vanaf eind augustus in verschillende shops worden getest.

De app “Scan. Pay. Go.” werd door Colruyt Group en zijn Amerikaanse leverancier FuturProof Retail ontwikkeld. Deze gaat verder op de selfscansystemen die al in vele andere supermarktketens actief is. Het enige verschil bestaat erin dat de klant bij Spar zelf zijn scanner en betaalterminal meeheeft en wel op zijn smartphone. De app is beschikbaar voor Android en iOS. Na installatie van de app “Scan. Pay. Go.” moet de gebruiker eerst zijn Xtra-account, dit is de klantenkaart van Colruyt Group, wel hieraan koppelen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer