Snelheidscontroles: 493 bestuurders geverbaliseerd

Ann Peeters
10 maanden geleden
door Ann Peeters

Tijdens de paasvakantie hield de Leuvense politie verschillende snelheidscontroles. Er werd in de bebouwde kom onder meer controle gedaan in de Donkerstraat, Aarschotsesteenweg, Platte-lostraat, Hertogstraat, Rotselaarsesteenweg, Diestsesteenweg, Kesseldallaan, Mechelsesteenweg en de Tervuursesteenweg. De hoogste snelheid werd gemeten op de Tervuursesteenweg waar een bestuurder 97 km/u reed en op de Diestsesteenweg waar een wagen 89 km/u haalde.

In de zone 30 werd er onder meer gecontroleerd in de Puttebroekstraat, Pieter Nollekensstraat, Verenigingsstraat, Van Waeyenberglaan, Hoegaardsestraat, Brusselsestraat, Naamsestraat, Koning Albertlaan en Koning Leopold III-laan.
Hoogste snelheid was 66 km/u in de Koning Leopold III-laan. Op de Brusselsestraat haalde een bestuurder een snelheid van 65 km/u.

Verder werd er ook nog gecontroleerd op de Geldenaaksebaan en de Sint-Jansbergsesteenweg waar een bestuurder 98 km/u reed op een plaats waar er slechts 50 km/u is toegelaten. Op de Koning Boudewijnlaan werd dan weer een bestuurder betrapt die op een plaats waar slechts 70 km/u toegelaten is, 115 km/u reed.

In totaal werden er ruim 11.000 voertuigen op snelheid gecontroleerd en 493 geverbaliseerd.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters