Skippies met drie teams naar EK in Oostenrijk

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De Skippies uit Bierbeek haalden mooie resultaten op het Belgische Kampioenschap Teams Rope Skipping dat afgelopen weekend plaats vond in Wuustwezel. Drie teams wisten zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Oostenrijk.

Afgelopen weekend gingen de beste teams van België de strijd aan om een ticket in de wacht te slapen voor het EK in Oostenrijk. Hier de resultaten van de Bierbeekse Skippies:

Bij de Beloften categorie (12-14 jarigen):

Skippies Beloften Mix Brent (Brent Vanschoubroek, Gitte Brouwers, Zita Vervoort, Febe Peeters, Lena Geentjens) eindigden op een mooie 6e plaats, en grepen daarmee net naast een selectie voor het EK.

Skippies Beloften Meisjes Nayah (Liselotte Derekx, Nayah Ausloos, Charlotte Lauwers, Yore Laurent, Febe Willockx) wisten zich wél te plaatsen voor het EK in Graz, met een mooie 5e plaats.

Bij de +15 jarigen:

Skippies Mix Stef (Stef Herregods, Conor Turley, Arne Vangeenberghe, Maarten Huybrechts, Emma Baeten en Hanne Huyghe) moesten na een zware blessure, enkele weken geleden, wat aanpassingen doorvoeren in het team. Toch slaagden ze erin om één van die felbegeerde plaatsen te bemachtigen voor het EK. Zij eindigden op de 4e plaats, net naast een medaille.

Skippies Mix Tibo (Tibo De Schepper, Lisse Vervoort, Noa Michiels, Tille De Smul, Anouk, Milissen) eindigen op de 14e plaats. Een hele mooie prestatie voor een zeer jong team!

Skippies Meisjes Siel (Siel De Smul, Maaike Van der Veken, Evelien Goeman en Stefanie Goeman) sprongen een erg mooie wedstrijd en klommen zo naar een 12e plek.

Skippies Meisjes Lien (Lien Swevers, Hasse Peeters, Maite Peeters, Nina Ravoet en Emilie Jacobs) wisten eveneens de jury te bekoren en sloten de dag af op een verdiende 11e plaats.

Skippies Meisjes Sien (Sien Degeest, Justien Ghesquiere, Lisa Vanbeckbergen, Lisa Dexters en Janne Vincentie) veroverden met hun mooie resultaten een plaatsje in de top 10 van België! Zij eindigden op de 8e plaats.

Skippies Meisjes Goele (Goele Vranckx, Sofie Nackaerts, Mirthe Swings, Tine Reynaers en Sarah Boon) gaven het beste van zichzelf doorheen de vermoeiende dag, en werden beloond met een mooie 4e plaats, inclusief een ticket naar het EK in Oostenrijk.

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters