Single mama’s verdienen extra aandacht op Internationale Vrouwendag

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Op 8 maart is het Internationale vrouwendag, een dag waarop alle vrouwen in de kijker gezet worden. Op donderdag 21 maart, de Internationale dag van de Alleenstaande Ouder, wordt in Hal 5 een groots evenement georganiseerd voor alleenstaande mama’s.

#werockaroundtheclock is het motto van alleenstaande mama’s: van ‘s morgens tot ‘s avonds zijn solo mama’s (weduwe, gescheiden, bewust ongehuwd) in de weer, waarbij alles rond hun kinderen draait. Samen lief en leed delen is nodig, omdat single mama’s vaak eenzaam zijn in hun dagelijkse strijd. Empoweren, sensibiliseren en verbinden is een noodzaak.

Op 21 maart wordt er in Hal 5 in Kessel-Lo van 16 tot 22 uur een groots evenement georganiseerd door AlleenMama en haar bezielster Josephine Malay: “Dit is communicatie en connectie om de stem van de alleenstaande ouder duidelijk te laten horen. Hier worden zaadjes geplant om alles wat op het hart ligt om te vormen tot beleidsmaatregelen en zo vanaf de eerste lentedag te laten groeien en bloeien.”

Solo ouders, samen sterke schouders

TV-gezicht Veerle Dobbelaere, zelf ervaringsdeskundige, verleent haar steun als moderator aan het event met een strategische beleidsmissie:
– Sprekers met een duidelijke mening Carla Dejonghe (All1 en voorzitter van Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel), Elien Spillebeen (Mama Kivu), Josephine Malay (AlleenMama).
– Denktank om voorstellen te formuleren.
– Debat met Kenneth De Becker (Wikifin en KUL), Lore Janssens/Magda De Meyer (project Miriam en voorzitter van Vrouwenraad), Geert De Vleminck (ondernemer en alleenstaande papa), Ann Peeters (Ankerpunt voor jonge weduwen en hun kinderen) en uiteraard de alleenstaande ouders in het publiek.

Er is permanent een informatieve en interactieve beurs. Vanzelfsprekend is er gratis kinderanimatie. De toegang bedraagt 5 euro (inclusief croque monsieur en goodie bag) en is gratis voor kinderen. Alleenstaande ouders zijn zowel met als zonder hun kroost welkom.
Er wordt afgesloten met een theatermonoloog “Martha’s vijf geheime namen” van Liesbeth Vanderbeke.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters