Seppe Van Beuren is opnieuw Sommelier of the Year Vlaams-Brabant

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Seppe Van Beuren is maandagavond uitgeroepen tot ‘Sommelier of the Year 2017 Vlaams-Brabant’. Hij mag zich al voor het tweede jaar op rij de beste sommelier van de provincie noemen. Een prestatie waar hij terecht trots op is.

‘Sommelier of the Year’ werd al voor de tiende keer georganiseerd door Meyhui, Foodprint en Winterhalter. De drie partners spreken niet van een wedstrijd, maar van een erkenning voor de beste sommelier op het werkveld, die een beloning verdient voor zijn dagelijkse inzet en professionalisme. Geen wedstrijd dus maar een verkiezing.

Seppe 2

Een van de winnaars maandagavond was Seppe Van Beuren. Hij werd vorig jaar ook al verkozen tot beste sommelier van Vlaams-Brabant, en dit jaar mag hij die titel verlengen. “Een hele eer”, vindt Seppe. “Het doet me plezier dat mensen mijn inzet appreciëren, daarvoor doe je het.”

Seppe is momenteel sommelier in restaurant De Bibliotheek in Vaalbeek. Eerder werkte hij ook al in sterrenzaak De Tuinkamer in Beerzel. Later dit jaar zal hij al voor de derde keer trekker zijn van het S-Team tijdens Winefair 2017 in Leuven. Het S-Team is een team van sommeliers dat wijnen proeft, beoordeelt en aanbevelingen doet naar de bezoekers van Winefair, de grootste wijnbeurs van Vlaams-Brabant die georganiseerd wordt door Primetime Communication Group.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans