Schoolverlatersdag ‘School gedaan?! Wat nu?’

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De provincie Vlaams-Brabant en de VDAB slaan de handen in elkaar en organiseren schoolverlatersdagen specifiek voor leerlingen van het TSO en BSO. Zo wil de provincie laatstejaarsstudenten wapenen om hun toekomst op de arbeidsmarkt voor te bereiden.

Veel laatstejaarsstudenten zitten met een hoop vragen. Wat moet ik doen als ik afstudeer? Hoe pak ik mijn sollicitatie aan? Hoe zit dat precies om mij in te schrijven bij de VDAB? Kan ik nog een zevende jaar of bijkomende opleiding volgen om mij te vervolmaken?

Al deze vragen krijgen een antwoord op twee workshops die door de VDAB gegeven worden in het PIVO. Tijdens het improtheater komen de leerlingen bijvoorbeeld in contact met de meest ondenkbare situaties die zich kunnen afspelen tijdens een sollicitatiegesprek of op de werkvloer. Daarnaast krijgen de leerlingen info om nog een zevende jaar of bijkomende opleiding te doen.

‘Op deze schoolverlatersdag krijgen de leerlingen heel vlot en toegankelijk de verschillende opties voorgelegd van wat er allemaal mogelijk is na hun laatste jaar TSO of BSO. Zo kunnen ze vol zelfvertrouwen de overstap maken naar de arbeidsmarkt of naar een verdere opleiding’ zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

Gedeputeerde Marc Florquin bezocht samen met de leerlingen de standenmarkt en het begin van de interactieve workshop die gebaseerd is op het format van ‘De slimste mens’, dat gebeurde in Asse. Mogelijk zal dit initiatief op andere locaties in de provincie plaats vinden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer