Scholen gaan voor duurzame en gezonde stad

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Al voor negentiende keer werd het project ‘Leuvense Klimaatscholen’ afgetrapt. Scholen engageren zich massaal door het Klimaatcharter te ondertekenen en strijden mee voor een leefbare, gezonde en klimaatneutrale toekomst voor Leuven tegen 2030.

Om van Leuven een groene, leefbare en gezonde stad te maken, werkt de stad samen met inwoners, bedrijven, instellingen, organisaties én scholen. Door het Klimaatcharter te ondertekenen, engageren scholen zich om acties en initiatieven rond thema’s zoals afval, water, natuur, energie, klimaat en duurzame voeding uit te werken.

Met het project ‘Leuvense Klimaatscholen 2018-2019’ wil de stad scholen stimuleren om mee te streven naar een klimaatneutraal Leuven tegen 2030.  De stad zorgt voor financiële en materiële ondersteuning door onder andere een duurzaamheidsquiz, de duurzame week en het filmfestival ‘Klimaat’.

European Green Leaf Award
De inspanningen die Leuven de afgelopen jaren heeft geleverd om een groene en leefbare stad te creëren, werden beloond met de prestigieuze ‘European Green Leaf Award’. De Europese Commissie reikt deze prijs uit aan steden die bijzondere inspanningen leveren op vlak van duurzaamheid en levenskwaliteit. Met name steden die hun inwoners betrekken bij de klimaatuitdaging, maken kans op de prijs. De stad wil daarom de scholen ook bedanken voor de inspanningen die ze leveren en wil het behalen van deze prijs ook aangrijpen om scholen nog verregaander te ondersteunen in het meewerken aan de duurzame stad.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer