Schlagerfestival Nieuwrode half jaar op voorhand bijna uitverkocht

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De 16de editie van het Schlagerfestival, op 3 maart 2017 in Nieuwrode, belooft een knaller van formaat te worden. Afgelopen zaterdagavond startte de voorverkoop van de 2.000 tickets, en in amper enkele uren tijd vlogen die bijna allemaal de deur uit.

Dat het Schlagerfestival in Nieuwrode immens populair is, is een understatement. In 16 jaar tijd groeide het uit tot hét feestevenement in de streek. De beginjaren waren eerder mager, met 250 gasten in een parochiezaal. Maar gaandeweg groeide de organisatie, en moest het feestje uitwijken van het Buurthuis naar een grote tent aan de Suikerhoek. De organisatoren kregen al een vraag van het gemeentebestuur om te verhuizen naar een zaal in Aarschot of Tienen, maar dat zien ze niet zitten. Ze vrezen vooral dat de sfeer in een zaal minder goed zal zijn als in een tent.

Afgelopen zaterdagavond – een half jaar op voorhand dus! – startte de voorverkoop van de 2.000 beschikbare tickets. In amper enkele uren tijd vlogen er 1.500 tickets de deur uit. Sommige mensen bestelden er zelfs 100 tegelijk. Drie dagen later staat de teller op ongeveer 1.900. Wie dus nog een laatste ticket wil bemachtigen, zal snel moeten zijn.

Voor de 16de editie wisten de organisatoren de Nederlandse schlagerkoning Frans Bauer te strikken. Die stond al langer op hun verlanglijstje, maar het duurde tot dit jaar voor ze genoeg geld bij elkaar hadden geraapt om hem te boeken. Daarnaast zullen op 3 maart 2017 ook Yves Segers, Jettie Pallettie en De Romeo’s van de partij zijn. Daarnaast worden er ook veel veldrijders verwacht onder de gasten, zoals Roland Liboton, Bart Wellens en Sven Nys. Die laatste liet zijn ticket zaterdagavond al ophalen in Nieuwrode.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans