Samoerai Leuven behaalt 2 podiumplaatsen op eigen wedstrijd

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De traditie gaat voort: karateclub Samoerai Leuven bouwde ook dit jaar de Leuvense Sportoase om in een ‘karate-oase voor één dag’. Opvallend is dat de club zelfs twee podiumplaatsen behaalde.

Na de succesvolle organisatie van het internationale toernooi de afgelopen elf  jaar richtte de Leuvense club, in opdracht  van de Vlaamse Karate Federatie (VKF) en in samenwerking met de Belgische Karate Federatie (BKF), al voor de twaalfde keer het grootste officiële Belgische karatetornooi in : de ‘International Belgian Open’.

Het tornooi vond plaats op zondag 5 november in de Arenazaal van Sportoase Leuven, in samenwerking met de stad Leuven en met de steun van Tofsport, Sport Vlaanderen en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Dit jaar stonden er 520 deelnemers op de mat uit 13 verschillende landen. Ook de beste Vlaamse en Waalse karateka’s waren weer aanwezig: op dit tornooi kunnen zij namelijk punten verdienen voor hun selectie in het nationale team.

Twee kampers van Samoerai Leuven wisten een podiumplaats te bemachtigen:Bram Beersaerts behaalde goud in de categorie U16 heren (-52kg) en Amir Khani veroverde brons bij de senioren heren (-67kg).

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans