Samenwerking Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant en De Bakermat

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zowel Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat uit Kessel-Lo als het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant uit Lubbeek bieden perinatale zorg aan in dezelfde regio, elk vanuit hun eigen visie, met eigen accenten en benadering.

Beide organisaties waarderen elkaars troeven en willen samenwerken aan de verdere uitbouw van perinatale zorg (zorg kort voor en kort na de geboorte) door de verdere ontwikkeling van perinatale zorgprotocollen, regionaal vroedvrouwenoverleg, gezamenlijke bijscholing en inspanningen om de nomenclatuur van vroedvrouwen beter af te stemmen op de nieuwe noden in de thuissituatie…

De Bakermat, het Expertisecentrum Kraamzorg in Vlaams-Brabant is al meer dan 30 jaar pionier in kraamzorg aan huis en zet groepspraktijken van vroedvrouwen en borstvoedingsbegeleiding op de kaart. Het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant biedt thuisverpleging aan. Sinds begin dit jaar werd, naar aanleiding van de recente hervorming van de ziekenhuisfinanciering (o.a. verkort ziekenhuisverblijf) ook perinatale zorg opgenomen in het aanbod van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant, zoals Wit-Gele Kruis Limburg en Antwerpen reeds deden. Met deze samenwerkingsovereenkomst gaan beide organisaties het engagement aan om hun kennis en expertise met elkaar te delen en op deze manier het  perinataal zorgaanbod in Vlaams-Brabant uit te breiden en te versterken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer