Samenwerking Leuven MindGate met Chinese Wuxi mogelijk

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Eerder deze maand vertrok een Leuvense delegatiemet daarbij onder andere schepen Mohamed Ridouani naar de Chinese miljoenenstad Wuxi om er samenwerkingen op te starten. De Chinese gesprekspartners waren blijkbaar onder de indruk van wat de Leuvense regio te bieden had. Door dit bezoek werd de eerste steen gelegd van wat een win-winsituatie kan worden voor beide regio’s.

De reis kwam er op vraag van de stad Wuxi zelf. Net zoals Leuven is Wuxi gespecialiseerd in hoogtechnologische ontwikkelingen. De Leuvense delegatie bestond onder andere uit vertegenwoordigers van Leuven MindGate, Imec en Capricorn Venture Partners en het stadsbestuur.

De trip had succes want Capricorn Venture Partners sloot deals met Wuxi Capital en Scorpio Investment Partners. Samen richtten ze het Capricorn Scorpio Clean Industry Fund op, dat is van plan om in de toekomst te investeren in Belgische en Europese bedrijven die willen groeien op de Chinese markt en daardoor ook lokaal kunnen uitbreiden. Daarnaast bezocht de Leuvense delegatie medische bedrijven en ondernemingen die zich bezighouden met milieutechnologie, zoals Wuxi Guolian Environment & Energy Group.

Het is het plan om begin volgend jaar een delegatie van Wuxi te ontvangen en een verdere samenwerking te concretiseren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer