SabMiller zou nieuw bod AB Inbev dan toch aanvaarden

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

SABMiller heeft het nieuwe, hogere overnamebod van AB Inbev uiteindelijk dan toch aanvaard. De Belgisch-Braziliaanse brouwer betaalt de Zuid-Afrikaanse brouwer 45 pond, omgerekend 53 euro,  per aandeel. De aandeelhouders moeten het akkoord nog goedkeuren.

Het Chinese ministerie van Handel keurde gisteren al de overname van SABMiller door AB Inbev goed. Het was het laatste land in een rij van welgeteld die de overname moesten goedkeuren. Na dit nieuws steeg het aandeel van de Leuvense bierbrouwer op de beurs met 45 procent. AB Inbev moest wel beloven om een aantal van zijn onderdelen in China te verkopen.

De raad van bestuur van SABMiller staat na een moeilijke overleg unaniem achter het vernieuwde en finale bod van AB InBev. Zo bleek uit een mededeling van het bedrijf. Erg enthousiast klonk het nieuws echter niet, ze bekeken het bod eerder als het aangewezen minimum.

Toch is het nog verre van zeker dat de overname zal plaats vinden. De aandeelhouders van de beide bedrijven moeten de overname nog goedkeuren. Die beslissing zou nog dit jaar moeten vallen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer