Saaie kantoorruimte? Treepack tovert je muren om in kunstwerken

Treepack
Treepack is een Leuvens kunstenaarscollectief gespecialiseerd in muurschilderingen en street-artprojecten. Ze coördineren kunstprojecten en werken concepten op maat uit. Dag in dag uit wordt er gewerkt aan een aangename sfeer en beleving in publieke ruimtes, maar ook kantoorruimtes. Juist om die reden deed het innovatieve bedrijf Cronos Groep beroep op de expertise van Treepack en kunstenaars Simon Mannaerts, Ems Verhaert en Lobster Robin om saaie kantoorruimtes te verfraaien.

Cronos Groep, gevestigd op een kil bedrijventerrein in Kontich, koos ervoor om een aantal van haar kantoorruimtes aantrekkelijker te maken voor de werknemers en bezoekers van het pand. Met indrukwekkende murals rond het thema 'diversiti' transformeerden de artiesten de kale ruimtes tot een aangename en inspirerende omgeving! Daarnaast zijn het ook eyecatchers van formaat die indruk zullen maken op passanten, klanten en partners.

Treepack-artiest Simon Mannaerts ontwierp voor de hoofdingang van het kantoor een samensmelting van twee reigers in een biomechanisch jasje. Ze staan hier symbool voor een duurzaam evenwicht, de delicate balans tussen technologie en natuur. Hier tegenover afgebeeld is de dubbele eenheid van Lobster Robin: een harmonie én onzichtbare strijd tussen robot en planten. De hoop naar een toekomst waar onze technologische vooruitgang hand in hand gaat met de natuur. Artieste Ems kwam over de brug met drie hand-gebaren op basis van de SDG's gekaderd in People, Planet en Prosperity. Elke hand heeft hier zijn specifieke kenmerken, maar ook hier komende de biomechanische elementen ruim aan bod.

Dit project werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Treepack, Cronos Groep en kunstenaars Simon Mannaerts, Ems Verhaert en Lobster Robin.

Lees meer over