Rugbyclub Leuven start crowdfunding voor nieuw oefenveld

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Rugbyclub Leuven (RLC) is de voorbije jaren fors gegroeid. De club telt vandaag meer dan 350 leden in alle leeftijdscategorieën: van de piepjonge U6 tot de senioren. De povere staat van het trainingsveld – eerder een modderpoel dat een rugbyterrein – en het gebrek aan moderne faciliteiten zijn echter een rem op de verdere groei. Daarom wil de club investeren in de aanleg van een trainingsveld met kunstgras.

Een kunstgrasveld heeft het voordeel dat het bij zo goed als alle weersomstandigheden bespeelbaar is. Ook de kleedkamers zijn aan renovatie en uitbreiding toe. Het totale kostenplaatje van deze investeringen komt neer op 1.300.000 euro, waarvan 800.000 euro gesubsidieerd wordt door de stad Leuven. Om de rest van de kosten te tackelen lanceert Rugbyclub Leuven een crowfundingcampagne onder het motto ‘RCL uit het slijk’.

Rugbyclub Leuven vraagt iedereen die de club een warm toedraagt om een symbolisch stuk veld te kopen via de website https://rcluithetslijk.rugbyclubleuven.be/. Dat kan al vanaf 20 euro. Deze crowdfundingcampagne mikt zowel op de RCL-familie (spelers, (groot-)ouders, vrienden, sympathisanten, trainers, coaches, bestuur, teammanagers, vrijwilligers), als op handelaars en bedrijven. Voor die laatsten zijn er speciale sponsorformules met extra visibiliteit.

Over Rugbyclub Leuven

Rugbyclub Leuven is ontstaan in 1983 uit een studentenploeg. In de jaren 90 kwam er een damesteam bij. In de jaren 2000 startte de jeugdwerking en in de jaren 2010 werd de rugbyschool voor de allerjongste spelertjes opgestart. Vandaag telt de club meer dan 350 leden, en is ze met 11 teams in competitie vertegenwoordigd. Leuven groeide zo uit tot de tweede Vlaamse rugbyclub. Rugbyclub Leuven wil een wervend verhaal vertellen over inclusie, teamspirit, integriteit en respect. Dat zijn de waarden waarop de rugbysport gebouwd is.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans