Roze vuilniszakken verkopen té goed

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

EcoWerf startte begin juli met de inzameling van zachte plastics (zakjes, blisters, plastic potjes, klein speelgoed,…). Deze kan je sinds enkele weken in een speciale roze zak gratis afgeven op het containerpark. Heel wat inwoners kochten al 1 of meerdere rollen roze zakken aan en de verkoop gaat zo goed dat enkele verkooppunten ondertussen al volledig uitverkocht zijn.

De nieuwe bestelling laat echter op zich wachten wegens problemen bij de producent van de zakken. Een nieuwe grote levering wordt pas verwacht in september.

Ondertussen zorgt EcoWerf ervoor dat al haar containerparken steeds over een voorraad beschikken zodat de verkoop via de containerparken gegarandeerd blijft. De andere verkoopplaatsen zoals de gemeente en enkele winkels kunnen hierdoor jammer niet tijdig volledig bevoorraad worden.

Wie nog geen roze zakken kocht, brengt dus best een bezoekje aan het containerpark om een rolletje aan te kopen want op de andere verkooppunten is de beschikbaarheid van de zakken niet gegarandeerd. De gemeentelijke diensten werden hierover reeds ingelicht.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans