Rode Kruis Leuven zet deuren open

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Rode Kruis Vlaanderen hoopt op een warme zomer in de letterlijke zin, maar ook in de figuurlijke zin. Hoe meer mensen bloed geven, hoe meer mensen helpen, hoe warmer onze maatschappij. Daarom gooit ze de deuren van het donorcentrum in Leuven wagenwijd open, van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 11 augustus. Met het verlengd weekend van 15 augustus in aantocht, is het extra moeilijk om de bloedvoorraad op peil te houden.

De week start straf: maandag 7 augustus komt Radio 2 Vlaams Brabant het programma Middagpost live uitzenden in het donorcentrum tussen 12 en 13 uur. Iedereen is meer dan welkom. Het is zelfs extra leuk om tijdens deze uitzending live bloed te geven! Je wordt trouwens heel de zomer ontvangen in echte zomersfeer en elke donor krijgt een ijsje. De opendeurweek krijgt daarenboven een extra familiaal karakter, want peter Jef Desmedt en meter Hilde De Baerdemaeker betuigen hun steun. Bij deze dus een warme oproep aan alle Leuvenaars om hun goede voorbeeld te volgen door die week bloed te komen geven!

Zomer én een lang weekend = moeilijk

Elk jaar opnieuw blijkt de zomer een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden. Mensen gaan op vakantie, blijven hangen op terrasjes of doen andere leuke zomerse dingen in de plaats van bloed geven. Bovendien komt de feestdag van 15 augustus eraan. Er is dus een bloedinzameling minder in die week. Jammer genoeg nemen ziektes geen vakantie, waardoor de bloedvoorraad onder druk kan komen te staan. Donorcentrum Leuven hoopt volgende week elke dag 25 extra bloeddonoren te verwelkomen.

In de week van 31 juli wordt de stad alvast warm gemaakt door de hosten en hostessen van het Rode Kruis, zij zullen rondlopen en mensen enthousiasmeren voor de ‘Warme zomer’. Ze rekenen ook op bedrijven en verenigingen uit de buurt om hun medewerkers en leden aan te moedigen even langs te komen om bloed te geven.

Praktische info

Herestraat 49
3000 Leuven

Openingsuren zie http://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed/vaste-afnameplaatsen

Boek nu je bedje om bloed of plasma te geven via www.rodekruis.be/warmezomerleuven

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans