Rode Duivels bezoeken Heilig Hart Heverlee

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In maart lanceerden onze Rode Duivels in samenwerking met Ketnet & OUFtivi de Duivelse +schoolactie. Ze riepen alle lagere scholen in België op om een creatieve actie uit te werken om Pleegzorg Vlaanderen in de kijker te zetten in hun buurt. De tien scholen met het meest creatieve en leukste project krijgen een bezoek van enkele Rode Duivels op hun speelplaats op vrijdag 8 juni. Heilig Hart is daar één van.

Heel wat lagere scholen gingen de uitdaging aan en stuurden via ketnet.be of ouftivi.be hun project naar de Rode Duivels. Tijdens hun WK-voorbereidingsstage beslisten de Rode Duivels met de hulp van Ketnet & OUFtivi welke scholen van hen een bezoekje mogen verwachten op 8 juni.

De Rode Duivels willen samen met Ketnet & OUFtivi alle deelnemende scholen bedanken voor het op poten zetten van een actie voor pleegzorg. De scholen ondernamen creatieve en ontroerende initiatieven en het was dan ook geen gemakkelijke opdracht om tien scholen te kiezen die een bezoekje mogen verwachten van onze Duivels. Alle scholen die deelnamen aan deze actie mogen zich terecht echte Duivelse +Scholen noemen. In de Leuvense regio krijgt Heilig Hart Heverlee vrijdag een bezoekje van enkele Rode Duivels en een Ketnetwrapper.

Pleegzorg in de kijker

Meer dan 10.000 kinderen in België wonen in een pleeggezin. Dat lijken er veel, maar toch zijn er nog heel wat kinderen in een moeilijke thuissituatie die een plek zoeken in een pleeggezin. Omdat pleegzorg het sociale project is van de Rode Duivels, daagde ons nationaal voetbalteam alle scholen in België uit om pleegzorg beter bekend te maken.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans