Rodania stopt met koersen, Juwelier Wim Ruelens blijft volharden

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Nu het met Rodania minder gaat, zo wijzen de zakencijfers uit, trekt het merk zijn pilootwagens na zestig jaar terug uit de koers. Het Belgische merk met Zwitserse achtergrond wijzigt zijn strategie en zet nu in op de traditionele modellen en niet meer zozeer op sportmodellen. Boutersemse juwelier Wim Ruelens blijft echter actief met de pilootwagens in de Belgische koersen, hij denkt dat er meer vraag naar zijn diensten zal volgen.

“Op mijn achttiende reed ik met de koerswagen voor juwelier en Rodaniaverdeler Hendrickx uit Kerkom rond in regionale koersen die hij sponsorde. We gingen meer in het Brusselse rijden, ik vreesde toen dat we problemen gingen krijgen door de tune met Rodania. Ik nam contact op met hun toenmalige eigenaar Manfred Aebi. Hij wou dat ik alles van mijn wagen haalde, behalve alles wat verwees naar Rodania en de tune. Het jaar nadien kwam de klok op de wagen en bouwde ik tijdens een hele winter samen met mijn broer enkele auto’s om tot pilootwagens. Ondertussen was ik ook begonnen met mijn Rodaniawinkel op de Leuvensesteenweg,” herinnert Ruelens zich. Aebi verkocht het merk gezien zijn gevorderde leeftijd, vijf jaar geleden liep het contract van Ruelens met Rodania af.

Op het hoogtepunt zat Ruelens jaarlijks aan 230 koersen, momenteel zit hij aan ongeveer 150 stuks.

“Het is niet omdat Rodania stopt met de koersen, dat wij dit ook doen. Ik kreeg daar al veel telefoontjes over en wil bij deze iedereen geruststellen. We selecteren uiteraard steeds op voorhand welke wedstrijden we volgen. We doen het onder de vorm van sponsoring voor koersen van een hoger niveau in een regio waar ik klanten heb en voor organisatoren die ook onze winkel kennen in de loop van het jaar. Het is een uitstekende reclame voor ons. Uiteraard is het niet de bedoeling om alle koersen van Rodania over te nemen qua pilotering. Het is al druk genoeg in de winkel.” Wie een koers organiseert en dienst wil doen op Wim Ruelens en zijn pilootwagens kan terecht op wim.ruelens@skynet.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer