Rock Werchter: De Lijn legt pendelbussen in van 28 juni tot en met 3 juli Campings zone C voortaan met de bus bereikbaar vanuit Aarschot

De Lijn zet van woensdag 28 juni tot en met maandag 3 juli elke dag zo’n 100 chauffeurs en 50 bussen in om festivalgangers naar en van het vierdaagse muziekfestival Rock Werchter te vervoeren. “Met De Lijn sta je snel en comfortabel op de wei. De rit duurt immers maar 20 minuten dankzij een voorbehouden traject voor de bus”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Nieuw is dat kampeerders op de C-campings vanuit Aarschot de bus kunnen nemen. De pendelbussen rijden tot en met maandag 3 juli in de vroege namiddag.

Woensdag 28 juni
Op woensdag 28 juni rijden de bussen van De Lijn uitsluitend tussen het station van Leuven en de halte Erwteveld, vlakbij camping The Hive. Zowel de bussen als de camping zijn op woensdag alleen toegankelijk voor mensen met een ticket voor The Hive. De pendeldienst start om 13.00 uur en rijdt tot 22.00 uur. De vertrekhalte is zoals voorgaande jaren aan het station van Leuven. “Voor één van de grootste festivals in Europa zet De Lijn z’n beste beentje voor”, zegt Weyts. “Ze brengen elk jaar zowat 120.000 festivalgangers veilig, vlot en duurzaam naar de wei.”

Donderdag 29 juni tot en met maandag 3 juli
Vanaf donderdag 29 juni om 7.00 uur gaat de pendel naar de festivalwei en de andere campings van start. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het eerste vertrek om 8.00 uur. Op de vier festivaldagen rijdt de laatste bus een uur na het laatste optreden. Na Rock Werchter, op maandag 3 juli, rijden de pendels tussen 6.00 uur en 14.00 uur. Nieuw is dat reizigers de bus niet alleen kunnen nemen in Leuven, maar ook aan het station van Aarschot. In Werchter worden de haltes eenvoudiger: bussen vanuit Leuven stoppen voortaan alleen nog aan de halte Wijgmaalsesteenweg (Haacht), bussen vanuit Aarschot stoppen vlak bij het centrum van Werchter (Hoogland). De halte in de Achterheidestraat valt dus weg.

Naar het festivalterrein of de campings
De bussen die vertrekken aan het station van Leuven bedienen het festivalterrein, campingzone A en The Hive. De pendeldienst vanuit Aarschot is er voor reizigers naar de campings in de C-zone. De bussen in Aarschot zijn uitsluitend bedoeld voor festivalgangers die met de trein komen, of inwoners van Aarschot die een afdruk van hun e-ID kunnen voorleggen. Voor automobilisten is Aarschot dus geen optie. Wel pendelt De Lijn vanaf randparking C16 naar de halte vlak bij Werchter-centrum (Hoogland).

Gratis of voor 7 euro
Op vertoon van hun festivalticket kunnen de muziekliefhebbers gratis mee op de pendelbussen van De Lijn. Ook de e-festivaltickets en e-treintickets zijn geldig op de bus. Reizigers zonder toegangskaart betalen 7 euro voor een biljet heen en terug. Normale vervoerbewijzen van De Lijn zijn niet geldig.

Hinder voor de bussen in de omgeving van het festivalterrein
Rock Werchter veroorzaakt hinder op de lijnen die Rotselaar, Werchter, Haacht, Tremelo en omgeving bedienen. Bussen in die buurt rijden om, zijn lokaal beperkt of kunnen vertragingen oplopen. Dit geldt onder meer voor lijnen 5, 270, 284, 285, 333, 334, 335, 470, 660, 686 en nachtlijn 5.

Informatie voor festivalgangers en reizigers
Reizigers kunnen op www.delijn.be/rockwerchter terecht voor meer informatie over de pendelbussen en de hinder op het gewone net.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer