Rik Daems: “Meer hondenloopweides voor Leuven!”

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Rik Daems, lijsttrekker bij de volgende verkiezingen voor Open Vld, vindt dat het Leuvens stadsbestuur meer werk moet maken van hondenloopweides. “Het is bekend dat gemiddeld 1 op 4 gezinnen een huisdier heeft”, zegt Daems. “Ook in Leuven gaat het om duizenden honden. Het is evident dat een bestuur hier rekening mee houdt.”

“Recent kwam bij ons de vraag naar een hondenloopzone in Wilsele binnen. Die was beloofd, maar de aanleg van het speelplein liet dit niet meer toe. In een minimum van tijd maakten 130 hondenliefhebbers in dit kleine stukje Leuven zich bekend. Ze wilden de beloofde hondenloopzone alsnog krijgen, desnoods op een andere plaats. Terecht vragen vele hondenliefhebbers een hondenloopzone, en niet alleen al in Wilsele-Putkapel.”

“Bij navraag bij de stadsdiensten blijkt bovendien dat de hondenloopzones niet erg eerlijk verdeeld zijn over Leuven. We zien dat er 4 hondenloopzones zijn in Kessel-Lo, één in Heverlee, één in het centrum, één in Wijgmaal en één (beloofd) in Wilsele. Dit is erg weinig in Heverlee en het centrum: dat zou rechtgezet moeten worden. Bovendien maakt belofte schuld en moet het stadsbestuur een zone in Wilsele-Putkapel maken,” besluit Rik Daems.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans