Resultaten “weekend zonder alcohol” bekend

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zaterdag werden tijdens alcohol- en drugscontroles 412 bestuurders aan kant gezet voor een controle. Daarvan hadden er 8 te veel alcohol gedronken, ondanks de vele waarschuwingen voor de controles. Eén bestuurder was niet alleen onder invloed van alcohol, maar testte ook positief op drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ook twee andere bestuurders hadden zoveel gedronken dat ze hun rijbewijs voor twee weken moesten inleveren.

De controles vonden plaats op de Diestsevest (tussen 19 uur en 22 uur) en op de Tiensesteenweg (tussen 23 uur en 2 uur). Aan het station werden 253 auto’s aan kant gezet en legden twee bestuurders een positieve ademtest af. Allebei moesten ze hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Eén van de twee testte ook positief op gebruik van cannabis en amfetamines. Het gaat om een 28-jarige man uit Lubbeek die bijkomend een proces-verbaal krijgt voor verboden wapendracht. In het handschoenenkastje van zijn auto werd tijdens de fouille van het voertuig een dolk aangetroffen. Het wapen werd in beslag genomen.

Drie bestuurders testten alert (tussen 0,5 en 0,8 promille) tijdens de alcoholtest. Zij kregen een onmiddellijke inning mee en moesten hun auto drie uur aan kant laten staan. Een bestuurder die kinderen vervoerde zonder dat deze op reglementaire manier waren vastgemaakt, kreeg een proces-verbaal. Op de Tiensesteenweg werden 159 chauffeurs gecontroleerd. Drie chauffeurs legden een positieve alcoholtest af. Zij kregen een rijverbod van minstens zes uur.

Ook 9 fietsers werden tijdens de verkeersactie geverbaliseerd. Zij reden allen zonder licht.

Tijdens de controle werd een bestuurder tegengehouden die een hoogzwangere vrouw vervoerde. De man en vrouw werden onmiddellijk onder politie-escorte naar het Heilig Hartziekenhuis gebracht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer