Resultaten verkeersactie in Leuven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een verkeersactie op verschillende locaties in en rond de stad. Langs de Meerdaalboslaan aan het industrieterrein werden 336 bestuurders gecontroleerd. Er werd ook nog gecontroleerd op de Naamsesteenweg en het Van Arenbergplein.

Langs de Meerdaalboslaan aan het industrieterrein hadden vier bestuurders te veel gedronken en van drie onder hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Tegelijkertijd werden er elders in de stad controles uitgevoerd gericht naar taxi’s. Eén taxi werd naar de hoofzetel van het taxibedrijf teruggestuurd omdat de verplichte documenten niet in het voertuig aanwezig waren.

Later die nacht werden er nog eens 99 bestuurders gecontroleerd op de Naamsesteenweg aan het Van Arenbergplein in Heverlee. Vier bestuurders hadden hier te veel gedronken en moesten tijdelijk hun rijbewijs inleveren. Ook zag de politie hoe één auto door het rood reed en bleek een andere niet in orde te zijn met de keuring.

Het fietsteam van de Leuvense politie was ook actief en schreef 42 boetes uit. Er werd geverbaliseerd voor het fietsen in de verkeerde richting, onvoldoende fietsverlichting en foutgeparkeerde auto’s. Eén automobilist kreeg ook een boete omdat hij zijn mobiele telefoon gebruikte tijdens het rijden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer