Resultaten verkeersactie in het Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bij een verkeersactie op de Tervuursevest werden in de nacht van zaterdag op zondag 648 voertuigen gecontroleerd door de Leuvense politie. Later die avond verplaatste de verkeersactie zich naar de Rennessingel te Leuven waar 322 wagens werden gecontroleerd.

Op de Tervuursevest werden er drie rijbewijzen ingetrokken voor alcoholintoxicatie en bleek nog een bestuurder onder invloed van drugs te rijden. Eén van de bestuurders met een glas te veel op probeerde de verkeerscontrole te ontwijken, maar werd tegengehouden door de motorrijders van de politie. Er werd ook proces-verbaal opgesteld omdat een kind op de schoot van een bestuurder zat.

Op de Rennessingel was één bestuurster zo dronken dat ze niet in staat was om te blazen en ze weigerde daarenboven nog eens een bloedproef. Haar rijbewijs werd ingetrokken door de weigering van de bloedproef en de duidelijke kenmerken van dronkenschap. De politie betrapte ook een bestuurder zonder rijbewijs, de jongen bleek amper vijftien jaar oud te zijn. De grootvader van de jongen, die naast hem zat, kreeg eveneens een proces-verbaal.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer