Resultaten verkeersactie in het Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De verkeerspolitie zette in de nacht van zaterdag op zondag vier anonieme wagens in voor een verkeerscontrole. Eerst werden alle taxichauffeurs aan het station gecontroleerd. Daarna werden her en der 62 chauffeurs uit het verkeer geplukt en werden fietsers gecontroleerd.

Een paar weken terug werd aan het station nog een taxibestuurder betrapt die onder invloed van cocaïne was. Dit keer waren alle testen voor alcohol en drugs negatief. Vervolgens werden op verschillende plaatsen in de stad in totaal 62 automobilisten uit het verkeer geplukt voor een uitgebreide controle. Alle chauffeurs moesten een ademtest afleggen en als er indicaties waren van drugsgebruik, moest ook een drugstest worden afgelegd. In totaal hadden vier bestuurders te veel gedronken. Eén van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren. Deze man had niet alleen merkelijk te veel alcohol genuttigd, hij bleek ook nog eens onder invloed van drugs te zijn. Hij was trouwens de enige bestuurder die positief testte voor drugs. Twee chauffeurs reden rond zonder geldige verzekering. Hun auto’s werden in beslag genomen en naar de stallingsplaats van politie versleept. Nog eens twee bestuurders reden rond met een auto waarvan de technische controle verlopen was. Zij kregen een pv en moeten zich later deze week opnieuw aanbieden met een bewijs van keuring.

De anonieme patrouilles zetten ook een opgedreven bromfiets aan kant. Een fietser die zich door deze bromfietser liet voorttrekken, kreeg een pv. Toen de snelheid van de bromfiets werd gecontroleerd, bleek deze meer dan negentig km/uur te halen in plaats van de maximaal toegelaten vijfenveertig km/uur. Bovendien kon de bestuurder van de bromfiets geen rijbewijs voorleggen. Dat was namelijk op bevel van de rechter ingetrokken voor een eerdere verkeersinbreuk. De man kreeg dan ook een bijkomend pv voor het rijden spijts verval. Tenslotte werden ook nog zes fietsers geverbaliseerd die rondreden zonder fietslicht.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer