Resultaten snelheids- en alcoholcontroles

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De verkeerspolitie controleerde woensdagavond en -nacht op verschillende plaatsen op alcohol en snelheid. In totaal moesten 206 bestuurders een alcoholtest afleggen. Daarvan hadden er 5 te veel gedronken (3 alert en 2 positief). Van de 533 automobilisten die gecontroleerd werden op snelheid reden er 47 te snel. De snelste bestuurder reed 100 km/uur in een zone 50 op de Aarschotsesteenweg.

De alcoholcontroles vonden plaats op de Aarschotsesteenweg tijdens het eerste deel van de avond en op de Koning Boudewijnlaan vanaf middernacht. Enkele mobiele patrouilles pikten op verschillende plaatsen in de stad ook nog een aantal chauffeurs uit het verkeer voor een controle. Behalve de bestuurders die te veel hadden gedronken, werd ook een chauffeur aan kant gezet die rond reed met een auto waarvan de technische controle vervallen was. En de bromfiets klasse A van een bestuurder die rondreed met een opgefokt rijwiel dat vlotjes 70 km/uur haalde, werd in beslag genomen.

De snelheidscontroles met anoniem voertuig vonden plaats op de Aarschotsesteenweg, de Koning Boudewijnlaan en de Tiensesteenweg. Op de Aarschotsesteenweg reed de snelste bestuurder 100 km/uur waar maximaal 50 is toegestaan, op de Koning Boudewijnlaan was dat 93 km/u in een zone 70 en op de Tiensesteenweg tenslotte bedroeg de hoogste snelheid 73 km/u in een zone waar maximaal 50 km/u mag gereden worden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer