Resultaten controles politie Leuven

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De dienst verkeer van de Leuvense politie heeft voorbije ochtend tussen 7.45 uur en 8.45 uur naar aanleiding van meerdere klachten, een controle gehouden in de Riddersstraat. De controle was specifiek gericht op fietsers die, aan hoge snelheid, gebruik maken van het trottoir tijdens de werken.

Dit terwijl er nochtans aan beide toegangen tot de straat, aan de Donkerstraat en Mechelsestraat, duidelijke werfsignalisatie ‘fietsers afstappen’ staat. De fietsers werden aangemaand om de fiets aan de hand te houden op het trottoir. Deze controles zullen nog herhaald worden.

Deze middag hield de verkeersdienst een controle gericht op leerlingenvervoer, dit op parking Bodart in Leuven. Deze actie werd ondersteund door GOCA, VLABEL en de arbeidsinspectie. 35 buschauffeurs moesten een ademtest afleggen, deze bliezen allen safe. Twee bestuurders moesten onmiddellijk de achterstallige verkeersbelasting betalen. Een bus bleek niet geschouwd te zijn, deze werd onmiddellijk geïmmobiliseerd en er werd een vervangbus gestuurd die de leerlingen naar huis bracht.

Sinds de start van de nieuwe verkeerscampagne op 1 september werden zeven fietscontroles gehouden waarbij 108 fietsers geverbaliseerd werden:

  • 55 voor het negeren van het verkeersbord C1
  • 13 voor het negeren van het rode verkeerslicht
  • 12 voor het rijden op fietspaden in de verboden richting
  • 28 voor het rijden in de voetgangerszone wanneer dit niet toegestaan is.

Vijftien bestuurders/passagiers kregen een boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Daarnaast kregen nog eens 27 bestuurders een boete voor het niet-handenvrij gebruiken van de GSM.

De politie zette voorbije ochtend omstreeks 1.30 uur een wagen aan de kant op de Geldenaaksevest. De bestuurder liet zich opvallen toen hij in het centrum geen voorrang verleende aan een interventieploeg in een anoniem voertuig. De ploeg volgde de wagen een tijdje en zag de bestuurder nog overtredingen maken. Hierop besloten ze de man aan de kant te zetten. De bestuurder, een 43-jarige man uit Oud-Heverlee, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden. Even voor vier uur werd een wagen uit het verkeer gehaald op de Amerikanlaan, dit door een agent van de Leuvense politie die op dat moment niet in dienst was. De collega zag hoe de wagen in de verboden richting reed en hield de wagen tegen. De bestuurster, een 25-jarige dame uit Diest, legde bij de interventieploeg een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd ingehouden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer