Resultaten controles Leuvense politie

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Leuvense politie een actie gericht op het verhogen van de veiligheid en het aanpakken van de overlast in het uitgaanscentrum. Er werden daarbij zowel een alcohol- en drugscontrole gehouden als voetpatrouilles, dit met inzet van drughond Joy.

In totaal werden 62 wagens gecontroleerd in het verkeersdispositief.  Twee bestuurders bliezen positief, één alert. Er werd ook proces-verbaal opgesteld lastens een bestuurder wiens rijbewijs al eerder ingetrokken was, doch toch nog rond reed. 23 bestuurders kregen een boete wegens een parkeerovertreding.

In de omgeving van het station werden 181 personen gecontroleerd. Drughond Joy doorzocht hun bagage. Bij 12 personen werd drugs aangetroffen, voornamelijk cannabis, maar ook speed. Zij kregen allen een proces-verbaal.

Tijdens de controles in het uitgaanscentrum werden 102 personen gecontroleerd waarvan er maar liefst 46 gekend waren in de politiedatabanken. Dankzij de intensieve patrouilles kon ook een beginnende vechtpartij in een café op de Oude Markt in de kiem gesmoord worden. Er werden vijf gas-pv’s uitgedeeld voor wildplassen en ééntje voor sluikstorten. Een persoon kreeg een PV voor cocaïnebezit. Een persoon werd opgesloten wegens openbare dronkenschap. Ook werden nog twee bestuurders betrapt, eentje blies positief, de andere testte positief op drugs in het verkeer. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingehouden.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer