Resultaten alcohol- en drugcontroles in Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Leuvense politie een alcohol- en drugcontrole op twee plaatsen in Leuven. In totaal werden 675 bestuurders gecontroleerd, tien ervan vergaten een BOB te kiezen. Eén bestuurder testte positief op drugs in het verkeer. Ook hij moest zijn rijbewijs afgeven.

Op de Meerdaalboslaan werden 452 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen alarm, eentje positief. Na de Meerdaalboslaan verplaatste de controle zich naar de Koning Boudewijnlaan. Daar werden 223 bestuurders gecontroleerd, zes ervan bliezen alarm.

Daarnaast werden nog tal van inbreuken vastgesteld:

  • Twee niet-verzekerde voertuigen
  • Een Italiaan die nog achterstallige boetes had, moest deze betalen en kreeg nog een bijkomend proces-verbaal omdat zijn wagen niet correct ingeschreven is in België.
  • Twee wagens waren niet gekeurd
  • Een bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed met de wagen op een moment dat dit niet toegelaten was met dat rijbewijs.
  • Een bestuurder legde een positieve test drugs in het verkeer af, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Ook de interventieploegen haalden enkele personen uit het verkeer die teveel gedronken hadden.

Zaterdagochtend even voor 2 uur werd een wagen gecontroleerd in de Brusselsestraat. De bestuurder, een 36-jarige man uit Steenokkkerzeel, blies alarm. Zijn rijbewijs werd ingehouden.

Een bromfietser werd zaterdagochtend rond drie uur aan de kant gezet in de Naamsestraat, dit omdat de passagier geen helm droeg. De bestuurder, een 29-jarige Leuvenaar legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden. Er werd tevens proces-verbaal opgesteld voor het niet dragen van de valhelm voor de passagier.

Een wagen werd zaterdagochtend rond zes uur tegengehouden op de Koning Boudewijnlaan in Heverlee. De politie ging ter plaatse omdat er iemand gebeld had dat de bestuurder van de wagen al een tijdlang in slaap lag in zijn wagen, dit in het midden van de rijbaan, voor de verkeerslichten. De bestuurder, een 25-jarige man uit Steenokkerzeel, legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Zondagochtend omstreeks 4 uur werd een wagen aan de kant gezet op de Geldenaaksevest in Leuven. De auto viel op omdat het geen rechterzijspiegel meer had en omdat de bestuurder over de weg zwalpte. De bestuurder, een 57-jarige Fransman, werd aan de kant gezet maar weigerde om mee te werken en reageerde erg agressief op de vragen van de politie. Tijdens de controle startte hij plots zijn wagen opnieuw met de intentie om weg te rijden, doch een van de collega’s kon zijn sleutel nog uit het contact trekken. De man legde een positieve ademtest af en werd overgebracht naar het commissariaat. Hij was zo dronken dat hij zijn roes moest uitslapen in de cel. Wanneer hem dit werd meegedeeld werd de man weerspannig. Er werd ook daar proces-verbaal voor opgesteld.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer