Residentie De Ark officieel geopend

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Residentie De Ark aan de Vaartkom werd onlangs officieel geopend in aanwezigheid van Schepen Carl Devlies. Met zijn 39 ruime woongelegenheden biedt De Ark de eerste stand alone assistentiewoningen aan in Leuven.

De Ark is een realisatie van Ertzberg en is gelegen in de stadswijk Tweewaters, tussen de Vaartkom en de Dijle. Tot voor enkele jaren brouwde AB InBev hier bier, nu is er een sprankelende wijk verrezen. Liefst zeventig procent is open en publiek domein, bestaande uit parken en pleinen. De stadswijk is maximaal autovrij.

De residentie is operationeel sinds 15 november 2017 en stelt de deuren open voor het grote publiek op vrijdag 23 maart van 13 tot 16 uur en zaterdag 24 maart van 10.30 tot 16 uur.

Het project De Ark voldoet aan de huidige (strenge) bouw- en exploitatienormen voor erkende assistentiewoningen. De uitbating gebeurt door dienstverlener Time for Quality, gespecialiseerd in woonprojecten met diensten voor senioren. Lieven Baert (T4Q): “Wij leggen de klemtoon op “beleven”, dit vertaalt zich in onze concepten rond wonen, lifestyle, dienstverlening en gezondheid. Zo zijn we reeds enkele maanden gestart met wekelijkse bewegingssessies onder begeleiding van een physical coach in al onze residenties. Als exploitatiepartner beheren we onze residenties volgens het principe van het ‘levensbestendig wonen’. Dat wil zeggen dat we de zorg- en dienstverlening aanpassen naargelang de behoeften van de resident, zorg- en dienstverlening op maat dus. ” Residentie De Ark biedt een all-in concept met restaurant, bar met lounge, kiné/fitness, wasserette, ondergronds parkeren etc.

Residentie De Ark maakt deel uit van de nieuwe wijk “Tweewaters” in centrum Leuven. Dankzij deze topligging woon je hier rustig aan het water en vlakbij het stadscentrum.

Voor meer info: www.residentiedeark.be of via info@residentiedeark.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer