Regionale bedrijven winnen Factory of the Future award

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards kregen tien bedrijven de titel van Factory of the Future uit handen van minister-president Geert Bourgeois. Daaronder ook enkele bedrijven uit Oost-Brabant. “Deze productiebedrijven hebben bewezen dat ze internationale top zijn”, zegt Peter Demuynck, algemeen directeur van technologiefederatie Agoria Vlaanderen, die de prijzen uitreikt.

Fabrieken van de Toekomst investeren in digitalisering, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau, maar ze gaan ook doordacht om met energie en materialen en hebben aandacht voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van hun medewerkers.

Om uit te groeien tot een Fabriek van de Toekomst moeten de bedrijven zeven transformaties doorlopen. “Met het actieprogramma Made Different bereiden we nu al sinds 2012 de maakindustrie voor op de industrie 4.0”, zegt Herman Derache, hoofd innovatie bij Agoria. “Om succesvol te blijven, moeten onze bedrijven zich telkens opnieuw heruitvinden en ook doordacht omgaan met energie en materialen, naast een mensgerichte aanpak.”

Factories of the Future leveren klantspecifieke producten met een hoge toegevoegde waarde en hebben de wendbaarheid om vlot in te spelen op een snel veranderende marktvraag. In de regio Oost-Brabant wonnen drie bedrijven een Factory of the Future award: Bosch in Tienen, Duracell in Aarschot en Materialise in Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans