Rector Sels en minister Muyters onthullen nieuwe topsporthal

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Komende maandag opent de KU Leuven officieel haar nieuwe topsporthal. De hal is onder meer het nieuwe oefenterrein voor de nationale volleybalteams, maar is ook geschikt voor andere balsporten zoals basketbal, zaalvoetbal en handbal. De officiële opening vindt plaats in aanwezigheid van rector Luc Sels en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters.

Dag op dag 3 jaar na de opening van de indoor atletiekhal kan het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven een nieuwe verwezenlijking voorstellen. De nieuwe topsporthal aan de Tervuursevest in Heverlee biedt ruimte aan verschillende teamsporten zoals basketbal, volleybal en zaalvoetbal. Zo zullen de  nationale volleybalteams, de Red Dragons en Yellow Tigers, er hun trainingen afwerken. De KU Leuven heeft de bouw van de topsporthal gefinancierd met steun van de Vlaamse Overheid.

Niet alleen Vlaamse topsporters, ook studenten van de KU Leuven en andere sportkaarthouders kunnen hun sportieve hart ophalen in de hal. De studenten van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen krijgen er balsportlessen en kunnen praktijkervaring opdoen in de bijhorende kinezaal. ’s Avonds en in de weekends biedt het Universitair Sportcentrum verschillende activiteiten aan in de topsporthal.

Maandag 10 december vindt de officiële inhuldiging van de topsporthal plaats. Dan zullen rector Luc Sels en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters de hal op gepaste, actieve wijze openen. Ook de universitaire basketbalteams tekenen present voor een demowedstrijd.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans