Ray & Jules stuurt zonnig “pakje troost” in coronatijd

14 April 2020 | 08u08 | Gepost door redactie
Ray & Jules stuurt zonnig “pakje troost” in coronatijd
Ray & Jules, een Leuvens-Gentse start-up die als eerste wereldwijd traag koffie roostert op zonne-energie, probeert de moeilijke economische tijden op een troostende manier op te vangen: ze leveren nu niet alleen koffie-thuiswerkpakketten aan huis, maar nodigen iedereen ook uit om hun naasten in deze moeilijke tijden een “pakje troost” te sturen. De start-up schenkt bovendien 5% van de omzet van deze actie aan de productie van herbruikbare mondmaskers voor de zorg.
Het bericht Ray & Jules stuurt zonnig “pakje troost” in coronatijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Ray & Jules slow-roasten (h)eerlijke koffie 100% op zonne-energie. Het roosteren van koffie stoot wereldwijd jaarlijks 15 miljoen ton CO2 uit, het equivalent van 5 miljard liter stookolie. Dat zette Ray & Jules aan om een (gepatenteerde) slow-roasting technologie te ontwikkelen op zonne-energie. Deze is drie keer energie-efficiënter dan traditionele branders en garandeert een optimale smaak- en aroma ontwikkeling.

De start-up levert vooral aan bedrijven. Nu veel mensen thuis werken, vallen die bedrijfsbestellingen zo goed als stil. Gert Linthout, Market Developer bij Ray & Jules, vertelt: “Daarom breiden wij onze webshop uit met ‘pakjes troost’: een pakje zongeroosterde koffie met een persoonlijk kaartje in een grote enveloppe, dat we rechtstreeks versturen naar jouw geliefden, collega’s, of werknemers. Het is een oproep om jouw omgeving met een klein gebaar door deze moeilijke periode heen te helpen. Ook iedereen die tussen het werken door nood heeft aan sloten koffie, komt aan zijn trekken.” Ray & Jules probeert iedereen die het momenteel nodig heeft een hart onder de riem te steken en ook zelf door de economische dip te geraken.

Koffie abonnement voor thuiswerkers

Naast een ‘pakje troost’ biedt Ray & Jules ook thuiswerkpakketten (45 euro) en koffie abonnementen (49,50 euro) aan. Bij een koffie abonnement worden thuiswerkende smaak(ver)kenners één of twee keer per maand verrast met een andere langzaam en vers geroosterde koffie in hun brievenbus. Zo komt iedereen met kwalitatieve en verrassende koffie de lockdown door.

De start-up schenkt bovendien 5% van de omzet aan de productie van herbruikbare mondmaskers voor de zorg. Het geld gaat naar een maatwerkplaats die gerecupereerd hotellinnen en ziekenhuislakens verwerkt tot wasbare mondmaskers. Die maskers vinden hun weg naar een duizendtal (thuis)verpleegkundigen en verzorgenden.

Een pakje troost of koffie-abonnement bestellen kan via www.ray-jules.com/doordedip?utm_source=rss&utm_medium=rss.

 

Het bericht Ray & Jules stuurt zonnig “pakje troost” in coronatijd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over