Radio Scorpio organiseert negende blokmarathon in Leuven Muntstraat wordt vrijdag een en al radio

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Nu vrijdag zendt ook Radio Scorpio live uit vanuit de Muntstraat. Restaurant ‘Burger Folie’ zal het decor zijn van de negende blokmarathon, voor en door studenten. “We kunnen van daaruit wuiven naar de collega’s van MNM!”

De laatste loodjes wegen het zwaarst en daarom kunnen studenten vrijdag rekenen op Radio Scorpio. De oudste vrije radio van het land pakt voor de negende keer uit met een ‘blokmarathon’, ditmaal vanop het terras van restaurant ‘Burger Folie’. Een knipoog naar de collega’s van MNM, wiens marathonuitzending al sinds 5 juni loopt in de Muntstraat.

“We kunnen vanop het terras wuiven naar de collega’s van MNM”, lacht presentator Gerrit Willems. De intussen afgestudeerde ‘zatte reporter’ van Scorpio belooft acht uur vol eigenzinnige interviews, absurde examentips en knotsgekke muziek. Iedereen is ook welkom om een plaatje aan te vragen.

Willems is niet aan zijn proefstuk toe. Hij reisde Leuven ook al rond in een Kartonnen Huis, zodat blokkende studenten live in de ether een plaatje konden aanvragen. De blokmarathon van Scorpio heeft ook al op de Oude Markt gestaan, met een adfundumwave als absoluut orgelpunt. Die werd toen ingezet door toenmalig rector Mark Waer.

Pintje voor Van De Veire

Radio Scorpio bestaat intussen 37 jaar en is onlosmakelijk verbonden met Leuven. In 2012 hield de stadsradio, die geheel op vrijwilligers draait, een eerste blokmarathon. Er was toen ook een relletje met MNM-presentator Peter Van De Veire, die net in die periode ook een marathonuitzending voor studenten aankondigde.

“Dat was een toevallige samenloop van omstandigheden”, blikt toenmalig initiatiefnemer Pieter Rombouts terug. “We zochten met Scorpio de controverse op, in de hoop dat Van De Veire naar onze studio in Leuven zou afzakken. Dat lukte niet, maar kijk: vijf jaar later is hij alsnog vlakbij. Ik hoop dat hij eens dag komt zeggen, dan trakteer ik hem op een frisse pint.”

Frequentie 106 FM

Sinds jaar en dag luisteren Leuvenaars naar Radio Scorpio op 106 FM. Iedereen in de Dijlestad kent wel iemand die, van ver of dichtbij, iets bij de vrije radio gedaan heeft. “We zorgen voor lokale verankering door blijvend naar buiten te treden. Scorpio is zit in het DNA van Leuven: eeuwenoud, maar springlevend”, knipoogt Willems.

De blokmarathon van Radio Scorpio begint vrijdag om 10u en duurt tot 18u, wanneer de nummer 1 van de ‘Blok Top 100’ weerklinkt. Luisteren kan via 106 FM in Leuven & online op http://www.radioscorpio.be/luister. Geïnteresseerden zijn ook welkom in Muntstraat 4.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer