Radio Scorpio legt kandidaat-burgemeesters op de rooster (en laat Leuvenaars de vragen stellen)

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Radio Scorpio is in verkiezingsstemming. Vanaf maandag 1 oktober voelt nieuwsprogramma Cultafacts iedere avond tussen 18 en 19 uur een (kandidaat)-burgemeester aan de tand. Wie zijn de kandidaten? Waar staan ze voor? Hoe willen ze van Leuven een nog betere, mooiere, slimmere stad maken?

Nu Louis Tobback de Leuvense politiek verlaat, ligt het politieke speelveld meer dan ooit open. Dat maakt het des te belangrijker dat de Leuvenaar een gefundeerde keuze kan maken. Radio Scorpio wil hen daarbij graag helpen.

Zelf een vraag stellen?
Alle kandidaat-burgemeesters dragen burgerparticipatie en inspraak hoog in het vaandel, ze willen de Leuvenaar betrekken bij het beleid, via burgerbegrotingen, wijkbudgetten etc. Ook Radio Scorpio vindt de mening van de Leuvenaar belangrijk en roept al haar luisteraars op de politici zélf het vuur aan de schenen te leggen. Heb je een prangende vraag die je graag aan een van de kandidaten wil stellen, dan kan je een bericht sturen naar cultafacts@radioscorpio.be of naar de facebookpagina van Cultafacts.

Affiche
Worden achtereenvolgens aan de tand gevoeld: huidig burgemeester Louis Tobback (sp.a), Hagen Goyvaerts (Vlaams Belang), Mohamed Ridouani (sp.a), Lorin Parys (N-VA), Line De Witte (PVDA), David Dessers (Groen), Carl Devlies (CD&V), Laurent Goethals (Liever Leuven) en Rik Daems (Open Vld).

Nog steeds moeite met kiezen?

  • Op donderdag 27 september organiseert Natuurpunt een kopstukkendebat. Radio Scorpio zendt het uit op zaterdag 6 oktober (14 uur) en zondag 7 oktober (10 uur).
  • Op vrijdag 12 oktober vindt het kopstukkendebat van de Leuvense persclub plaats. Radio Scorpio zendt het uit op zaterdag 13 oktober (14 uur).

Alle uitzendingen en debatten zijn te (her)beluisteren op de mixcloud van Cultafacts.

Luisteren?

  • vanaf maandag 1 oktober tot en met donderdag 11 oktober
  • maandag tot en met donderdag
  • tussen 18 en 19 uur
  • Cultafacts (Radio Scorpio, 106FM)

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer