Radio Scorpio en de Zevensprong organiseren uniek radioproject

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense radiozender Scorpio heeft een uniek radioproject op poten gezet met de leerlingen van Freinetbasisschool Zevensprong in Leuven. Morgen volgt de apotheose en mogen de leerlingen vijf uur lang de ether ingaan op Radio Scorpio.

“De muzische week van de Zevensprong had dit jaar ‘radio’ als centraal thema”, zegt Bram Callens, ouder bij de Zevensprong. “Daarom leek het ons tof dat de leerlingen het medium ook eens van dichtbij konden ontdekken. Een hele week lang maakten ze op school opnames, bereidden ze interviews voor, schreven ze nieuwsberichten en boksten ze quizzen in elkaar. Daarnaast zongen ze, musiceerde ze en maakten ze luisterverhalen.”

Als apotheose mogen de kinderen morgen (vrijdag) naar de studio van Radio Scorpio in de Naamsestraat om er vijf uur lang de Leuvense ether onveilig te maken. Wie de jonge presentatoren, interviewers, nieuwslezers, zangers en technici aan het werk wil horen, moet tussen 10 en 15 uur afstemmen op Radio Scorpio. Live uitzendingen en vooropgenomen programma’s wisselen elkaar af.

Bregje Van Deun, oud-leerling van de Zevensprong en medewerker van Radio Scorpio, is blij met het samenwerkingsproject: “Dit soort projecten past perfect bij Scorpio. Zo kunnen we de passie voor radio doorgeven aan de volgende generatie. Zelf vind ik het al prachtig dat we in de ether kunnen uitzenden, en het is helemaal fantastisch dat de kinderen dit nu ook eens kunnen. Dat is waar Scorpio voor staat: kansen geven aan artiesten en radiomakers waar dat bij andere zenders niet kan…. En het is gewoon leuk om de kinderen zo’n ervaring mee te geven. Hopelijk krijgen sommigen van hen de radiomicrobe te pakken!”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans