Provinciedomeinen openen hun deuren

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag is het weer zover. Dan start het recreatieseizoen en zetten de vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen hun deuren open voor het publiek. “Onze domeinen zijn de uithangborden van de provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Nu de lente aanbreekt, kan het recreatieseizoen van start gaan. De domeinen open hun deuren, vanaf 1 april, hun zwembaden vanaf 1 mei”.

Bezoekers Kessel-Lo worden onthaald in nieuw gebouw

In het provinciedomein van Kessel-Lo openen de attracties, zoals de minigolf, het verkeerspark, de trapbootjes en roeiboten/waterfietsen, vanaf de start paasvakantie, op zaterdag 6 april. Vanaf dit seizoen kunnen de bezoekers terecht in het vernieuwde onthaalgebouw voor informatie of tickets voor de minigolf en de tennis. Men vindt er ook faciliteiten als een drankenautomaat, toiletten en een verzorgingstafel.

Het Vinne zet in op bijen

Het Vinne in Zoutleeuw opent op vrijdag 5 april om 19 uur officieel het seizoen in de Vinnehoeve. Gedeputeerde Ann Schevenels en Annita Reniers, schepen van toerisme van Zoutleeuw, geven uitleg over de plannen voor 2019. Daarna openen ze het nieuwe bijenparcours. “Het Vinne is een ideale uitvalsbasis om het Hageland en de Getevallei te ontdekken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “Het seizoen start dan ook vlak voor de bloesems in de streek in bloei staan”. Nieuw is dat dit jaar de kinderen de gloednieuwe ‘Rally Solly en Bee’ kunnen ontdekken achter de Vinnehoeve.

Minder wachtrijen in Huizingen

In het Provinciedomein Huizingen worden de attracties, zoals de minigolf, de minicars, de toeristentrein, de boten en de pedalo’s, geopend op 1 april. Een aanrader is zeker een wandeling in de rotstuin, die na de restauratie van vorig jaar zal schitteren in zijn eerste bloeiseizoen. Het nieuwe onthaalgebouw wordt in gebruik genomen. Interessant voor de bezoekers is dat dit gebouw toelaat een extra kassa te openen tijdens de drukke weekends, wat een verkorting van de wachtrijen betekend.

Halve Maan verwelkomt lente met familiefeest op 21 april

Het provinciedomein Halve Maan in Diest ontwaakt uit haar winterslaap met een familiefeest op zondag 21 april. Vanaf 10.30 uur kan men er eieren rapen, smullen van een picknick of genieten van de randanimatie.

Week van de Provinciedomeinen vanaf 14 april

Van 14 tot en met 22 april organiseren de vijf Vlaamse provincies en de VVP voor de derde keer de ‘Week van de Provinciedomeinen’. Het thema is ‘Kom op adem’. “Alle domeinen, ook de vier Vlaams-Brabantse, zetten tijdens deze tweede week van de paasvakantie hun deuren meer dan wagenwijd open met een specifiek activiteitenprogramma om hun publieksgerichte en kwaliteitsvolle werking in de kijker te zetten. 10 miljoen bezoekers per jaar, dat moet je verdienen”, besluit gedeputeerde Ann Schevenels.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans