Provincie investeert in suikereconomie

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het bestuur van de provincie Vlaams-Brabant steunt met een bedrag van 547.104 euro innovaties in de gezondheidszorg en de voedingssector. Onder andere in Tiense citroenzuurproducent Citrique Belge.

De provincie Vlaams-Brabant geeft 547.104 euro subsidies aan 4 nieuwe innovatieve en maatschappelijk relevante projecten. Deze projecten dragen bij aan een meer succesvolle revalidatie van knieblessures of aan de dagelijkse opvolging van Parkinson-patiënten. Ze werken aan een technologie die streeft naar veilige, kwalitatieve en authentieke voeding of maken de nieuwe unieke open innovatie bedrijfssite rond Citrique Belge mee mogelijk.

Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek. Om dit zo te houden, ondersteunt de provincie Vlaams-Brabant al 10 jaar meer dan 50 innovatieve projecten.

‘Om onze sterkten nog verder te ontwikkelen en nog meer mensen aan het werk te helpen, ondersteunen we innovatie in onze regio’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. ’Dit jaar selecteerden we 4 projecten die samen 547.104 euro subsidies ontvangen. Onze vele partners doen daar zelf nog bijna 1 miljoen euro bovenop. Met deze projecten mikken we op een betere gezondheidszorg, vooral voor ouderen, eerlijker voeding en nieuwe kansen voor de suikereconomie in onze regio’.

Het gaat om de volgende 4 projecten:

  • Ontwikkelen van een multiflexibele productie ‘plant’ in een open innovatie context door Citrique Belge uit Tienen
  • NeuroPath – Empowering lives door Levantas
  • KneeVR door KU Leuven
  • Pure & Sur

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer