Professionele kunstgrasvelden voor Korfbalclub Leuven

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Korfbalclub Leuven, de hoogst geklasseerde club uit de provincie, is aan een stevige opmars bezig. De sportvereniging zag haar ledenaantal stijgen van 112 leden in 2008 naar 153 leden in 2017, oftewel een stijging van 36 procent.

Al even opvallend is dat om die groei in goede banen te leiden de club het oude, uitgeputte grasveld in de Zavelstraat in Kessel-Lo omruilt voor professionele kunstgrasterreinen in de Albert Dejonghestraat.

Om de verhuis naar de nieuwe locatie in de verf te zetten en de nieuwe velden officieel in te huldigen organiseert de club op 27 augustus‘Korfbalclub Leuven 2.0’, een inhuldigingsplechtigheid waar onder meer de Koninklijke Belgische Korfbalbond, het Leuvense schepencollege en kandidaat-burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) op aanwezig zullen zijn. Op de opening speelt de eerste ploeg van Leuven onder meer een promotiewedstrijd tegen de Antwerpse topclub Voorwaarts KC en komen de lokale bandjes ‘De Ramenas’, ‘Pretzel & The Cookies’ en ‘Jars’ optreden. De jeugd daarentegen kan zich de hele dag uitleven op een korfbal-springkasteel, een potje lasershooten, levende tafelvoetbal spelen, een gladiatorgevecht aangaan of zich laten schminken.

De velden worden tussen 13u30 en 14u officieel geopend door het bestuur van KC Leuven en schepen van Sport Erik Vanderheiden.

Interesse? Graag je komst even bevestigen via koen.cypers@gmail.com

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer